Vmax-legende: Kristians detaljevilde Sportswagon

Kristian var ikke helt tilfreds med udseendet på sin Alfa 156 Sportswagon – så det blev der gjort noget ved!

NB: Davs du! Artiklen her er fra ‘de gode, gamle Vmax-dage’, så vi har fundet den i Bil Magasinets arkiv. Tak til dem!


Kristian har tidligere i Vmax vist sine evner som bilbygger med det italienske bilmærke Alfa Romeo. Dengang for godt et år siden var det en Alfa 156 1,6 sedan. Nu har bilsælgeren fra Helle Biler i Kolding kastet sig over en 156 2,0 Sportswagon, eller stationcar kunne vi vel kalde den på dansk.

– Jeg ved ikke helt, hvorfor jeg har valgt en stationcar, for jeg har ikke brug for pladsen. Men det giver ligesom mere opmærksomhed, når man arbejder med styling på en stationcar, forklarer Kristian.


Målet med Kristians Alfa Romeo 156 Sportswagon var klart lige fra starten. Den skulle holdes i en helt clean stil, hvilket sikkert gælder mange Alfa-fans, som ikke mener man skal lave for meget om på det oprindelige italienske design.

En masse små detaljer
Ved første øjekast er det de kæmpe 19 tommer ruller, der straks fanger øjet. Med den ekstreme sænkning på omkring 110 mm, ser de flotte Audi A8 fælge meget store ud på Kristians Alfa 156. Men hvorfor Audi-fælge på en Alfa, kunne man fristes til at spørge?

– Jeg synes de ser fantastisk flotte ud og udstråler stil og høj klasse, og det var jo lige det, som jeg gik efter med min bil, siger Kristian, som også har beholdt Audi-kapslerne på fælgene. De er for øvrigt monteret med Pirelli 215/35-19 dæk. Undervognen er fra KW og selvfølgelig fuldt justerbar.

Når man efter et stykke tid begynder at fortrænge, hvor imponeret man er over fælg-udseende, opdager man at bilen faktisk er mere ombygget, end man lige tror. Der dukker lige pludselig en masse små detaljer op.

F.eks. ser kofangerne jo slet ikke ud som på en standard Alfa 156. Både for og bag har Kristian lavet det man kan kalde et clean look. Alle lister, nummerpladeholdere, sprinklerdyser og hvad der ellers kan genere øjet, er simpelthen fjernet og spartlet ud.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at læse videre.

Vil du læse videre? Få fuld adgang på 1 minut

Du har forsøgt at klikke ind på en artikel, der kun er tilgængelig for medlemmer.
Bliv medlem nu og få adgang med det samme - klik her!
Bliv medlem nu!  

Allerede medlem? Log ind herunder: