Vild GLE på danske plader får 900 hk og 22″ hjul

Kan det blive vildere, end AMG allerede gør den store GLE? Ja, selvfølgelig! Se bare her.

Tænk, at du overhovedet tør spørge. For ja, selvfølgelig kan du få noget med Mercedes-stjerne, som er vildere end AMG.

Og selvom Danmark er ét af verdens mest afgiftsplagede lande, så er der allerede mange gode eksempler på vilde Mercedes-biler herhjemme. Og der er endnu en på vej.

Nemlig et ordentligt brød af en Mercedes-Benz AMG GLE 63S. Sådan én har fra fabrikken et kæmpe drøn af en 5,5-liters håndbygget V8’er med dobbelte turboer under hjelmen. Fabrikken siger, at den går fra 0 til 100 km/t på bare 4,3 sekunder, selvom den store SUV vejer på den forkerte side af to tons.

Faktisk har Mercedes været nødt til at bede AMG om at holde lidt igen. I hvert fald hvad angår tophastigheden. Så den er tæmmet af en elektronisk begrænsning. Altså til ‘kun’ 280 km/t.

Det betyder dog også, at du formentlig ser mere til tankstationer med højoktan benzin end noget andet i denne verden. På en god dag – og det er sikkert med vinden i ryggen – kan du – måske (vi lover absolut intet) – lokke bilen til at gå 6,4 kilometer literen.

Men så er der jo lige bilen her. For den er stadig under ombygning. Men når den står færdig, vil den have op mod 900 hestekræfter. Fordi WeCareTuning i Taastrup har set på den.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Motoren tages ud af bilen, og den forkæles med større turboer og et komplet, håndlavet udstødningssystem fra italienske Supersprint.

Hjulene? Har du set dem? Det kan du faktisk næsten ikke undgå. For det er nogle gigantiske ruller, der måler 22″. Til de nysgerrige så hedder sættet La Formante LF-6, og inde under dem er der lige plads til de enorme AMG-bremser og de røde kalibre.

Klik HER for at se mere til La Formante fra Wheel-parts.dk

Fælgene er 10,5″ brede hele vejen rundt. Det er altså en solid bredde. Ja, også for et V8-biturbo-skur som en GLE’er med AMG-skilt. Dækkene fra Dunlop er i størrelsen 295/30. Og ja, det er meget dækgummi.

Alligevel ser det på billederne ud som om, at der kun lige er nok til at komme rundt om hele fælgen. Og dem er der altså fire af.

Bilen i øvrigt? Ja, den har fået navnet EL PATRON, fordi den er noget af det mest chef-agtige på kloden.

De enorme hjul er bare rå og skræmmende i trafikken. De er hentet hjem til den lige så enorme Mercedes af Wheel-Parts.dk – og de har helt sikkert også et sæt til dig, hvis det er den slags, du er ude efter.

Fælgspecialisterne med adresse i Rødovre har dog meget andet på hylderne. Vi nævner i flæng downpipes over komplette udstødningssystemer til sænkningssæt. Skal din bil ikke bare glide i ét med trafikken, er det altså her, du skal forbi.

www.wheel-parts.dk

Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk