Annonce:

Unge gider ikke arbejde i bilindustrien, viser undersøgelse

Kun 28 procent af de unge, der lige nu står over for at søge ind på arbejdsmarkedet, kan se sig selv arbejde i bilindustrien, viser en ny undersøgelse syd for grænsen.

Der er mangel på arbejdskraft i bilindustrien.

En undersøgelse fra udlandet har allerede vist, at hver anden mekaniker har overvejet at sige op. Og nu risikerer den allerede store mangel på arbejdskraft i bilindustrien at blive værre.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver Automobilwoche.

En ny undersøgelse fra Tyskland viser nemlig, at kun 28 procent af de unge finder det enten attraktivt eller meget attraktivt at arbejde i bilindustrien.

LÆS OGSÅ: Skoda trodser forbud – vil bygge benzinbiler efter 2035

Og ikke alene er de kommende generationer på arbejdsmarkedet væsentligt færre i antal. Færre af dem kan heller ikke se sig selv arbejde for hverken producenter, leverandører og/eller bilforhandlere.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Forude venter et par år, hvor en stor generation – nemlig de såkaldte babyboomere – ellers går på pension. Det efterlader store huller på arbejdsmarkedet og altså også i bilindustrien.

Og selvom der er talrige eksempler på, hvordan både bilmærkerne og deres underleverandører har travlt med at fyre folk for at spare enorme summer, er der også eksempler på, at adskillige hundrede stillinger slås op.

Aston Martin er et af de bilmærker, der lige nu søger flere hundrede folk til nye stillinger på fabrikken i Gaydon, England. Læs mere om det her.

Herhjemme melder flere medier omvendt, om hvordan Novo Nordisk på grund af storstilede ekspansionsplaner nærmest støvsuger markedet for bl.a. mekanikere.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Selv siger autobranchen, at man på ingen måde kan hamle op med de lønninger, som medicingiganten tilbyder mekanikerne.

Lasse Fredskov, der er headhunter i firmaet Autosearch, bekræfter overfor Sjællandske Nyheder, at Novos tilbud gør det svært for andre at finde mekanikere i Storkøbenhavn og i det hele taget på Sjælland.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler