VIDEO: Tesla på autopilot smadrer ind i politibil


En amerikansk politibetjent undgik med nød og næppe døden, da en Tesla med autopiloten slået til smadrede ind i hans patruljevogn.

I den amerikanske by Orlando er en politibil blevet smadret, da den blev ramt af en Tesla Model 3 med autopiloten slået til.

Ulykken skete i det tidlige morgentimer den 28. august.

Florida Highway Patrol har siden frigivet optagelser fra patruljevognens kameraer, som viser den grumme ulykke. Om ulykken fortæller politiet, da det drejer sig om en Dodge Charger, som Tesla’en har ramt.Chargeren havde sine blink tændt, da dens fører – en betjent – forsøgte at hjælpe en nødstedt bilist i en Mercedes SUV. Tesla’en ramte, siger politiet, venstre side af patruljebilen og fronten af Mercedes’en.

Tesla’ens kvindelige chauffør fortalte efterfølgende, at hun havde bilens autopilot slået til, lige før ulykken skete.  Ifølge et tweet fra Florida Highway Patrol stod deres kollega ude på vejen, da Tesla’en ramte. Og han var således meget heldig ikke at blive ramt.

Ulykken skete samtidig med, at de amerikanske myndigheder har fortalt, at man nu igen vil undersøge autopilot-systemet i Teslas biler. Biler med systemet er under mistanke for ikke at kunne se parkerede biler.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk