Efter alvorlige ulykker – nu skal Tesla undersøges

De amerikanske trafikmyndigheder undersøger for anden gang Teslas autopilot for fejl
Foto: Tesla

De amerikanske trafikmyndigheder vil undersøge autopilot-funktionen i Teslas biler.

Efter en række grumme uheld har den amerikanske trafikmyndighed National Highway Traffic Safety Administration meddelt, at man vil undersøge autopilot-funktion i 765.000 Teslaer.

Ifølge myndigheden har autopilot-funktionen en række problemer. Blandt andet kan systemet ikke spotte parkerede køretøjer. Ifølge NHTSA har autopiloten i forskellige Tesla siden 2018 ramt parkerede udrykningskøretøjer i forbindelse med 11 trafikulykker.


De fleste påkørsler er sket i mørke, oplyser myndigheden. Og det har resulteret i 17 tilskadekommende, mens én er dræbt af en vildfaren Tesla.

Autopiloten er undersøgt før
De biler, som skal undersøges, udgøres af modellerne Model S, 3, X og Y. Alle solgt mellem 2014 og 2021. Ifølge NHTSA drejer det sig om hovedparten af de biler, Tesla har solgt på hjemmemarkedet i USA siden 2014. Det skriver Reuters.

Det er ikke første gang, Teslas biler er genstand for grundige undersøgelser. Tilbage i 2016 undersøgte NHTSA også autopilot-systemet. Den gang endte myndigheden dog med at frikende Tesla.

Tesla har ifølge Reuters ikke villet kommentere på sagen.Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk