VIDEO: Her bliver falsk betjent fanget på dashcam


Den kan være fristende at sætte andre trafikanter på plads – men det er hammerende ulovligt, hvis man ikke er politibetjent. Sådan er det også i Australien.

I Danmark slår det hårdt, hvis man bliver taget for at udgive for at repræsentant for ordensmagten. Straffen for det samme i Australien er ligeledes meget hård.

Alligevel ser det ikke ud til, at politiet – altså det rigtige – endnu har fået fat i den Toyota Corolla-ejer, som kører rundt i Australien og skræmmer bilister. Det skriver The Sun. Et godt eksempel på Corolla-ejers lovbrud findes eller på en Youtube-video. Det hele sker lige midt i myldretiden i millionbyen Sydney.

Her er det meget tydeligt, at den japanske hatchback lige pludselig får røde og blå blink i den ellers meget mørktonede bagrude, da den bagvedliggende bil – hvor optagelsen stammer fra – begynder at dytte, fordi Corolla pludselig trækker ud. Mærkeligt nok sker der ikke mere end det i det korte klip.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
LÆS OGSÅ: Falsk betjent fanget – forsøgte at stoppe ægte civilpatrulje i Aabenraa 

The Sun skriver ikke noget, om hvorvidt det er lykkedes politiet at finde frem til den falske betjent. Men sker det, risikerer vedkommende lang tid bag tremmer for opførsel i trafikken. I Australien kan det udløse mellem to og syv år fængsel at udgive sig for at være politibetjent.

I kommentarsporet skriver flere, at de har slået Corollaens nummerplade op, og at bilen ikke tilhører politiet. Den er desuden fra 2018, og så gammel en bil vil politiet under alle omstændigheder ikke køre rundt i, lyder det i en kommentar.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
 

 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk