UPS: Bilist satte rekord – snuppet med 172 km/t

foto: politi.dk

Torsdag aften i sidste uge satte Østjyllands Politi, hvad kredsen selv kalder ‘kedelig rekorder’, da man holdt kontrol  i det vestlige Aarhus. Flere blev frakendt kørekortet.

Betjentene i Østjyllands Politis færdselsafdeling havde en travl vagt torsdag i sidste uge. I alt blev det til 43 sigtelser fordelt på 40 bilist, da man holdt trafikkontrol i Aarhus.


Hurtigst gik det for to mænd på henholdvis 27 og 28 år, da de på Hasle Ringvej blev målt til at køre henholdsvis 172 og 166 kilometer i timen.

På strækningen er den højst tilladte hastighed 70 km/t. Af døgnrapporten fremgår det da også, at Østjyllands Politi aldrig har mål en højere hastighed på strækningen.


Foruden kørekort-straffen udløste det bøder på i alt 20.000 kroner.

De to mænd var dog ikke de eneste, som efter torsdagens kontrol må aflevere kørekortene. I alt mistede fire bilister føreretten.

17-årig stoppet uden kørekort
Andre havde dog slet ikke noget kørekort. Således gjorde en 17-årig bilist uden kørekort uheldigt opmærksom på sig selv hele to gange, da han deltog i et bryllupsoptog. Ejeren af bilen, der sad på passagersædet, blev sigtet for overlade sin bil til en person uden kørekort.

Fem minutter efter var den dog gal igen, da betjentene spottede samme bil med den 17-årige bag rattet endnu en gang. På den tid kan man ikke nå at tage kørekort, så han blev igen sigtet for at køre uden kørekort. Bilens ejer sad stadig ved siden af.

19-årig kørte uden kort tre gange
Den 17-åriges dumheder blev dog i antal overgået af en 19-årig mand, som i første omgang havde overladt sin bil til en 24-årig, der heller ikke havde noget kørekort.

En time senere var den gal igen med samme bil. Her havde den 19-årige og 24-årige blot bytte plads.

Ikke at det dog blev bedre af den grund. For selvom han ejer bilen, må den 19-årige faktisk slet ikke køre den. Da heller ikke han har noget kørekort.

Det budskab ville dog ikke brænde sig fast på lystavlen, for blot 10 minutter senere blev den 19-årig stoppet for tredje gang.

Sådan fordelte de i alt 43 sigtelser sig:
18 x vigepligt, klip (fuldt stop ej respekteret)
6 x manglende sikkerhedssele
5 x kørsel uden førerret
3 x oplysningspligt – overlade førerretten til en person uden kørekort
3 x uberettiget anvendelse af haveriblink
2 x hastighed, ubetinget frakendelse (>100%)
2 x hastighed, betinget frakendelse (>60%)
2 x hastighed, klip
1 x håndholdt mobiltelefon, klip
1 x rødt lys, fodgænger Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk