Reklame:

Transportminister: “Det skal IKKE være dyrere at køre bil i Danmark”

Det var den daværende S-regering, der lagde op til roadpricing, og nu gennemfører den næste forsøget. Men transportminister Thomas Danielsen vil ikke gøre det dyrere at køre bil.

Lige nu er 2.200 bilister med i et forsøg om roadpricing i Danmark. Forsøget kører efter to modeller. En med minuttakst på vejene og en anden baseret på antal kilometer.

Det er Danmarks Tekniske Universitet, der med teknik fra Sund & Bælt, skal gennemføre forsøget. Og her forventer man at kunne se resultatet i 2025.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Men allerede nu afviser transportminister Thomas Danielsen (V) at gøre det dyrere for danskerne at køre bil. Det siger han i en kommentar til DR.

– Vi har ikke et ønske om at gøre det dyrere for danskerne at køre bil.

LÆS OGSÅ: Før afgiften stiger voldsomt: Nu vil “alle” danskere have den samme bil

Ministeren understreger dog, at han godt kan se roadpricing i Danmark for sig. Men det ligger ude i fremtiden. Hvis det altså bliver til noget.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Hos FDM kalder man roadpricing for en god idé. Også selvom beregninger viser, at vil koste 158 kr. i afgifter alene at komme fra Aarhus til Herning. Læs mere om det her.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?