Toyota tager patent på Celicanavnet – igen!

Der har ikke været en Celica på markedet siden 2006, men nu har Toyota taget patent på navnet igen.

Den 15 januar søgte Toyota patentet på Celica-navnet hos det amerikanske patent-konto. Om japanerne vil bruge det til noget, er dog usikkert.

Det er nemlig ved at være længe siden, at der var snak om, at fabrikken ville bringe modellen tilbage på vejene. Rygtet om Celica’ens tilbagevende til modelprogrammet både opstod og døde hen i 2018, selvom MR2’eren ellers spået et comeback også.

Sikre sig navnet
Mest sandsynligt er det, at Toyotas ret til navnet ville udløbe nu her, hvis ikke japanerne fornyede patentet. Hvilket altså er sket.


Sådan ser Toyotas patent-godkendelse på Celica-navnet i USA ud.

Omvendt kan Toyota også have tænkt sig at bruge navnet til en kommende cross-over-model, som det er sket for Ford Puma og Mitsubishi Eclipse.

Det er dog ikke noget, der tyder på.

Alligevel er Toyota godt i gang med at vende tilbage til et sjovere modelprogram. Senest har den rappe GR Yaris imponeret motorjournalister verden over, mens Supra Mk. V og GT86 også leverer solid underholdning.


Ikke siden 2006 har der været en Toyota Celica på markedet, den danske importør kalder i stedet GT86’eren for en slags opfølger. Den model kom i 2012. Foto: Toyota Danmark.