Nu har GR Yaris 300 hestekræfter


Fordi 261 hestekræfter er for lidt, har de engelske tunere Litchfield givet den lille japaner flere muskler.

Den er ikke andet end lige kommet på vejene. Men tunerne har allerede godt fat i verdens kraftigste trecylindrede motor. Nemlig den 1.6-liters turbo-benziner der ligger i Toyota GR Yaris.

Skulle du have glemt det, står GR for Gazoo Racing (Toyotas performance-afdeling, red.). Nå, men altså. I hænderne på de engelske tunere Litchfield er der sket ting og sager med den lille japaner.


For at sætte fart på udviklingsarbejdet købte folkene bag Litchfield nemlig to eksemplarer af bilen. En i sort og en i hvid – præcis dem du ser på billederne i denne artikel.

LÆS OGSÅ: Toyota-reklame forbudt: “De bryder fartgrænsen”

Den hvide bil blev hurtigt sendt videre til et undervognsfirma, der strammede den i forvejen hidsige hatchbacks køreegenskaber godt op. Det er i hvert fald, hvad de selv fortæller.

Resultatet er en gevindundervogn, der er på vej i udgaver med to eller trevejs-justering. I den hvide bil har Litchfield kigget dybt i motorkonstruktionen. Og her har man fundet 300 hestekræfter ved at rode med motorstyringen.

Meget mere på vej
Tunerne har dog ikke helt knækket koden, hvorfor motorstyringen sådan set stadig er låst. Når det lykkes Litchfield at lægge deres egen software ind, har de lovet ‘mere avancerede muligheder’.

Det dækker blandt andet over et nyt udstødningssystem med partikelfilter-delete, et helt nyt indsugningssystem, større intercooler og sikkerhedsbur.

Det største problem? Bilen er ikke lige frem billig. I Danmark løber GR Yaris op i en halv million kr. med afgift. Og selvom Litchfield endnu ikke har sagt, hvad de tager for at optimere den lille japaner, bliver det afgjort ingen gratis omgang.