Reklame:

Toyota giver op overfor Tesla

Torsdag underskrev verdens største bilproducent en aftale med Tesla. Den træder i kraft i 2025 og får enorm betydning for japanerne. 

Det seneste stykke tid er flere bilmærker hoppet med på den måde Tesla oplader elbiler på. Eller i hvert fald mærkets ladestandard, den nordamerikanske opladningsstandard (NACS).

General Motors, Ford, Volvo, Rivian, Mercedes, Honda, Nissan og flere er allerede hoppet med på vognen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Men selvom Teslas direktør Elon Musk flere gange har opfordret Toyota til at indgå en lignende aftale, har japanerne indtil nu holdt stand.

Faktisk kom den seneste opfordring fra Elon Musk som så sent som i juni måned i år. Det endda på Musks eget sociale medie “X” – det tidligere Twitter.

LÆS OGSÅ: Chok på vej – danske bilister skal igen forvente benzin til 20 kr. literen

Lige nu er torsdag i denne uge. Her gav japanerne op og indgik en aftale om ladestik med Tesla. Aftalen betyder, at alle Toyotas elbiler fra 2025 vil have stik der passer til NACS-standarden.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

De elbiler, som Toyota hidtil har bygget og vil bygge frem mod 2025, er ikke udstyret med den type stik. Japanerne kommer dog bilisterne lidt i møde imellemtiden med en adapter til NACS-stikket.

At Toyota indgår aftalen med Tesla, betyder også, at japanernes premiummærke Lexus følger med.

Det er dog langt fra alle bilmærker- og koncerner, der har lavet en aftale med Tesla som Toyota nu har. Stellantis, der er verdens fjerdestørste bilproducent, står stadig uden for NACS-standarden. Det samme gør VAG-koncernen.

Reklameblok:


Begge koncerner drøfter dog muligheden for at blive koblet på NACS med Tesla.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?