Reklame:

Chok på vej – danske bilister skal igen forvente benzin til 20 kr. literen

Den igangværende konflikt mellem Israel og Hamas får olieprisen til at stikke af. Og det vil kunne mærkes i Danmark.

Hverken Hamas eller Israel smider bomber i Danmark. Men konflikten mellem parterne vil alligevel snart kunne mærkes herhjemme.

Især i bilisternes økonomi. Høje benzin- og dieselpriser lurer nemlig lige rundt om hjørnet, lyder vurderingen fra analytikere.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Olieprisen er allerede godt på vej op. Og den ser ikke ud til at stoppe sin himmelflugt lige foreløbig.

Mikkel Rosenvold, der finans- og geopolitisk analytiker ved Steno Research, fortæller til Ekstra Bladet, at han ser en pris på 100 til 110 dollar for en tønde olie for sig.

LÆS OGSÅ: Thomas hader biler – punkterer dem “fordi nogen er nødt til det”

For danskerne vil det betyde priser på benzin og diesel, som nærmer sig niveauet fra sommeren 2022. Her betalte danskerne over 20 kr. literen for brændstof.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Bl.a. fordi en normaliseringsaftale mellem Israel og Hamas, som også ville have sikret en øget olieproduktion fra Saudi Arabien, er faldet til jorden.

Nyheden er blot endnu et slag mod bilister i Danmark, som allerede fra næste år bliver ramt af massive afgiftsstigninger. Og det både på biler og brændstof.

Samtidig kan Ekstra Bladet fortælle, hvordan myndighederne i form af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen holder øje med, benzinselskaberne herhjemme.

Reklameblok:


Selskaber som man har mistænkt for aftalt spil. Noget der er bundhamrende ulovligt. De store benzinselskaber, som er til stede i Danmark, har dog afvist alt snak om aftalt spil.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?