Ti af de dummeste bilopfindelser – nogensinde!

Raketbremser (ja, du læste rigtigt), lysende dæk eller askebæger i gearknoppen er blot nogle af de underligeste opfindelser, der er dukket op gennem tiden. Se dem alle sammen her.

Hvis der er noget, der rykker, er det udviklingen i bilindustrien. Seler, ABS-bremser – ja, selv V16-motoren var aldrig kommet, hvis ikke der havde været nogle geniale bilhoveder ude omkring.

Men… det er ikke alt, der slår igennem. Absolut ikke alt. Langt fra faktisk. Her har vi fundet ti af de dummeste opfindelser, som – heldigvis – aldrig rigtig blev brugt til noget.

Andet end blikfang…

Artiklen fortsætter efter reklamerne:

Goodyear Illuminated Tires
I 1961 syntes Goodyear, at det var på tide med lidt gak i gaden og udviklede derfor ‘det lysende dæk.’ Dækket var lavet af syntetisk gummi, og inde i fælgen sad der pærer, som lyste dækket op. Planen var, at dækket skulle kunne fås i flere farver, men blev underligt nok (!) aldrig sat i produktion. Hvorfor, kvinden på billedet har valgt at justere lige netop sine hofteholdere, er fortabt i tidernes tåger.

Raketbremser
Konstruktørerne har altid stræbt efter at kunne stoppe biler hurtigere, og her ses et af de mere fantasifulde forsøg – raketbremser. To raketter blev skudt af i tilfælde af, at bremsepedalen blev trykket særligt langt eller hårdt ned.

Raketterne betød, at man kunne bremse langt bedre, også i glat føre. Men det var som om, raketterne aldrig fangede an. Måske fordi ideen om at køre rundt med raketbrændstof ikke tiltaler nogen, eller tanken om at raketterne først var tændt, kunne de ikke stoppes igen, før de løb tør. Bedre bremser kan vi godt lide, men i form af raketter, ellers tak.

EVA (Electronic voice alert). Chrysler LeBaron – bilen der talte
80’erne var ikke det bedste årti for amerikanske biler, og Chryslers K-Car, som blandt andet lå til grund for Chrysler LeBaron, var en af grundene. Til gengæld havde 80’erne en håbløs forelskelse i alt elektronisk og futuristisk.

Derfor var LeBaron selvfølgelig udstyret med en synthesizer fra Texas Instruments, som kunne levere 11 talte beskeder; eksempelvis “your parking brake is on” eller “please fasten seatbelt,” og når man så havde gjort, som den høflige bil bad om, blev man mødt af et “thank you.” Totalt ubrugeligt og hurtigt rigtig irriterende.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at læse videre


Reklame: