Tesla lukker produktionen – “ingen kommentar”


I 18 dage skal der hverken produceres Model S eller Model X på Teslas fabrik i Fremont – spørgsmålet er; hvorfor?

Det har Tesla ikke – på tidspunktet for denne artikels udkomme – ville svare på. Men et faktum er det, at produktionen af de to modeller, S og X, stoppes på fabrikken i Fremont.

Det sker i de 18 dage mellem 24. december 2020 og 11. januar. De berørte medarbejdere har fået besked, og Tesla råder dem til at finde andre steder på fabrikken. Hvis de kan.

Helt i stikken lader Tesla dog ikke medarbejderne på de berørte samlebånd. Tesla giver medarbejderne fuld løn i de syv af dagene, mens man også betaler løn i nogle allerede fastlagte helligdage.Beder om gratis arbejde
Tesla har dog også bedt medarbejderne om at holde fem ubetalte dages fri. Ifølge CNBC er medarbejderne også blevet bedt om frivilligt at hjælpe til med produktionen af mærkets andre modeller, som også produceret på fabrikken i Fremont.

Endnu har Tesla ikke meldt noget officelt ud om, hvorfor man sætter produktionen af modellerne på pause, men mediet Carscoops gætter på, at det er for at skrue ned for den generelle efterspørgsel.

Venter på den ultimative model
Af de 139.000 biler, Tesla leverede i det forgangene kvartal, var kun de 15.200 af bilerne henholdsvis Model S og Model X.Resten er Model 3 og Y. Hvilket kan tyde på, at fabrikken bruger for mange kræfter på at producere de forkerte modeller.

Men i stedet for at sende medarbejdere hen i andre dele af produktionen vælger man altså at sende dem hjem uden løn.

Om Tesla kan holde kunderne hen, er uvist. Men nogle venter formentlig med at lægge en ordre hos den amerikanske elbilproducent, til Plaid-udgaven af Model S går i produktion.

Tesla siger nemlig selv, at Plaid bliver den hurtige Model S nogensinde. 0-60 mil i timen (0-96 km/t) skulle da også være overstået på mindre end to sekunder. Siger de.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk