Sjælden Bugatti solgt for vildt beløb


Der findes kun tre EB 112’ere i hele verden – og nu har den éne – efter et meget underligt forløb – fundet sin nye ejer.

Alle biler havde 6-liters V12-motor. Eller.. alle biler er måske så meget sagt. For der findes kun tre Bugatti EB 112 i hele verden. Økonomiske vanskeligheder betød nemlig, at fabrikken måtte skrotte projektet, inden samlebåndet for alvor kom i gang.

Det betyder til gengæld, at de tre biler er mere end almindeligt eftertragtet. I oktober mente en bilsamler eksempelvis, at han var blevet snydt af en forhandler i Tyskland, som indtil fornyelig har haft én af de tre Bugatti’er stående.

Bød 1 million euro i 2016
Men nu har den sorte EB 112 tilsyneladende fundet ny ejer. Bilen med serienummeret #39003 har dog ikke været et billigt brugtvognskøb. I 2016 stod den udstillet på Retromobile Motorshow i Paris, og her bød nogen ifølge Drivetribe én million euro for bilen.Men selv hvad der svarer til knap 7,5 millioner danske kroner er og var altså langt fra nok. Bilen, der i sin tid angiveligt blev bestilt af den schweiziske Bugatti-importør, fandt først sin endelig pris, da der blev budt i 2,4 millioner euro fem år efter udstillingen i Paris.

Det er lige under 18 millioner danske kroner. Til sammenligning koster en ny, men forholdsvis ‘standard’ Chiron koster i omegnen af 15 millioner kroner uden dansk afgift.

Reklame-video:
Reklame-video:


Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk