Reklame:

Så skete det: Elbilen sælger bedre, men kan stadig ikke overgå disse biler

Inden for EU får én million nye biler hver måned nummerplader på. Og elbilerne har nu overhalet dieselbilerne. 

Inden for EU’s grænser steg bilsalget med 17,8 procent i juni måned. Det viser en ny opgørelse fra De Danske Bilimportører.

Det er, skriver brancheorganet, især salget af elbiler der sørger for fremgangen i bilsalget. Elbilerne overhaler da også for første gang nogensinde dieselbilerne i popularitet.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Altså inden for EU. Gøres bilsalget op i markedsandele, udgør elbilerne nu 15,1 procent af det samlede salg. Mens dieselbilerne tegner sig for 13,4 procent af markedet.

Benzin er stadig det mest populære valg, når bilisterne køber nye biler. Således tegnede benzin-bilerne 34,6 procent af hele nybilsalget i juni måned.

LÆS OGSÅ: Ford tager patent på vanvittig ‘kørestilling” – snart kan du stå op og køre bil

Mens hybriderne med 25 procent af salget er det næstmest efterspurgte blandt bilkøberne.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

– Det er en forventet udvikling, at elbilerne overtager en større og større del af markedet, siger Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske Bilimportører i en pressemeddelelse.

Samme Mads Rørvig er dog også bekymret for, at især de danske bilister helt mister interessen for elbiler. Læs mere om hvordan og hvorfor her.


Reklameblok:


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?