Reklame:

Så fede træfbilleder kan du tage med mobilen

Glem det store, forkormede spejlrefleks. Her viser vi dig, hvordan du kan ‘nøjes’ med at hive mobilen frem til et biltræf

Et spejlreflekskamera er super – på flere måder. Superlækkert, og skal der være rigtig godt – er det ofte superdyrt. Men på grund af størrelsen er det også bare super-upraktisk at slæbe rundt på.

Men er du bidt af biler, behøves det slet ikke være så kompliceret at få lækre billeder i kassen, som man siger. Alt, du skal bruge, har du i forvejen liggende i lommen. Så gode er mobilkamerarene blevet i dag.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Her giver vi dig seks tips til det fede bilfoto.

Vi har allieret os med Oneplus og deres flagskib 7 Pro. Det betyder hele tre kameraer, hvoraf det primære – et Sony IMX586 – har hele 48 megapixel. Oveni hatten har 7 Pro også vidvinkel-linse, hvilket især til træfbilleder er virkelig fedt!

Brug omgivelserne til din fordel

En bil står sjovt nok ikke bare midt i ingenting. Sagt med andre ord: brug dine omgivelser. For stemningen i et billede er mindst lige så vigtig som selve motivet. Og er du på jagt efter det perfekte billede, betaler det sig altid at lede lidt ekstra de ‘helt rigtige’ omgivelser. Her var vi blot heldige at fange en Buick Special årgang 1956 på havnen i Faaborg, hvor den bare passer vildtgodt ind i det rå industrimiljø.

Gå tæt på

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:
At tage et godt billede behøves ikke være raketvidenskab. Dog bliver det lidt en balancegang, for du skal tæt dit motiv. Samtidig med at du er så langt fra – at du får det hele med. Vores Oneplus har en fokusfunktion, der lader dig vælge et bestemt punkt. Yderemere kan du justere lys-kontrasten i billedet, inden du tager det. Supersmart. Tag dig god tid – så bliver billedet også godt!

Men få det hele med

En af de værste ting, der kan ske for et billede, er, hvis fotografen kommer til at skære det uheldigt. Her har vi en stor Mercedes Unimog i mellemgrunden – og det havde set kikset ud, hvis ikke vi havde fået den karakterisk snorkel med. En god huskeregel er derfor lige at kigge en ekstra gang på skærmen, inden du skyder løs.

Vidvinkel

Eller som vi kalder det “genvejen”. Med vidvinkel kan du næsten ikke gå fotomæssigt forkert i byen. Du får det hele med og skær dermed ingen hjørner fra uheldigt. Du skal bare være opmærksom på, at ikke alle telefoner er udstyret med en vidvinkel-linse. Vores Oneplus 7 Pro har dog, en lækker fotomakker der ikke svigter.

Kom indenfor

Reklameblok:


Interiøret er en mindst lige så vigtig del af “køreoplevelsen” i et billede som eksteriøret er. Men det kan godt være en udfordring at få fanget kabinen ordentligt på billeder. Det bedste råd; sæt dig på bagsædet og skyd ind i mellemrummet mellem forsæderne. Her har vi slukket telefonen ind ad et åbent vindue. Det kan gå også gå an.

Skyd aldrig i øjenhøjde 

Det kan lyde underligt, for det er naturligt sådan vi ser på alt – også biler. Men at tage et bil-billede i dit øjenhøjde bliver sjældent godt. Det handler derfor om at komme ned på knæ eller så højt op som muligt. Skal du højt op med en mobil kan det godt kræve lidt tilvænning at holde tommeltotten omkring udløserknappen og samtidig få armen helt i vejret – men prøv det, det virker bedst!

Husk stemningen!

Det siger selv. Et træf uden mennesker bliver så frygtligt tomt at se på. Sørg derfor for at få dem med på de billeder, hvor de/det giver mening. Igen er det ikke nogen skam at bruge vidvinkel-funktionen. Vi er jo i bund og grund alle sammen kommet for at se på biler

Næste gang – dynamiske billeder: Når dit motiv er i bevægelse

Her skal du bogstavelig talt være lidt hurtigere på aftrækkeren. Men en bil i bevægelse kan også sagtens fanges med kameraet i din mobil. Næste gang viser vi dig hvordan – stay tuned!

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?