Rygtet om Audis køb af McLaren nægter at dø

McLaren har godt nok benægtet, at VAG-gruppen i skikkelse af Audi har overtaget forretningen. Alligevel nægter historien at lægge sig.

Den engelske superbilsproducent har godt nok benægtet, ‘at ejerskabet har skiftet hænder’ – men det er ikke nok til at lægge historien ned. 

VAG-gruppen skal om bare få dage sige ja eller nej til, om man vil være en del af Formel 1.

Og i den forbindelse har det været rygtet, at VAG i skikkelse af Audi skal være lun på at overtage McLaren. Som i hele McLaren Group. Altså både gadebils-afdelingen og Formel 1-holdet.

For et par dage siden kulminerede historien, da Autocar skrev, at en aftale mellem Audi og McLaren om et ejerskifte var faldet på plads. Dette var McLaren dog hurtige til at benægte historien i en officiel udmelding.Medie: BMW er stadig interesseret
Alligevel nægter historien om et samarbejde mellem de to bilfabrikker at lægge sig. Ifølge nyhedsbureauet Reuters, som Autocar har citeret, blev et samarbejde mellem de to faktisk diskuteret på møde onsdag i denne uge, hvor VAG-koncernens absolutte topchefer deltog.

En endelig beslutning trækkes efter alt sandsynlighed ind i det nye år. Altså efter VAG-gruppens deadline for sit ja eller nej til Formel 1. I mellemtiden skriver Autocar, at BMW faktisk stadig er interesseret i McLaren.

Det selvom tyskerne faktisk også har benægtet historien. Det kan dog have sine forklaringer. Blandt andet at forhandlingerne er i en fase, som ingen af partnerne har tænkt at fortælle offentligheden om.

Modsat BMW har Audi og VAG-koncernen ikke ville benægte noget. Her lyder forklaringen, at ‘man konstant afsøger mulighederne’.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk