Derfor “håber” Red Bull, at Verstappen taber i weekenden

Foto: Red Bull Content Pool

Det lyder underligt. Men for Red Bull vil det se meget bedre ud, hvis Max Verstappen ikke køre verdensmesterskabet hjem på søndag i Singapore. 


Formel 1-kørerne er sjældent enig om noget. Men op til weekendens grand prix er hele feltet ikke i tvivl, om løbet på bybanen i Singapore er det absolut hårdeste løb på hele kalenderen.

Og det vil ifølge Red Bull-rådgiver Helmut Marko ikke gøre noget, hvis holdet stjerne Max Verstappen lader sig mærke med det. Faktisk vil det give god mening. I hvert fald marketingmæssigt.

For kan den lynhurtige hollænder holder lidt igen, så VM-titlen først er hjemme, når Formel 1 rammer Japan og Suzuka-banen, vil både sol, måne og stjerner stå helt rigtigt. I hvert fald for Red Bull. Holdet kører nemlig stadig rundt med Hondas V6’er.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Og efter sammenbruddet i forhandlingerne med Porsche ser det ikke ud til ændre sig. Måske heller ikke efter 2025, hvor aftalen med japanerne egentlig udløber.

– Fra et rent marketingsmæssigt perspektiv vil det give bedre mening at vinde VM i Japan af hensyn til vores motorleverandør Honda. Men vi går ud fra, at Max vinder VM. Det er bare et spørgsmål om hvornår, siger Marko til østrigske ORF.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Derfor var vi bagud
Marko forklarer også, hvordan man vendte situationen, hvor holdet efter sæsonens første tre løb ellers var 46 point efter Ferrari.

– Bilerne vejede for meget, og vi havde tekniske problemer. Men det lykkedes os at smide to-tre kilo for hvert af de første løb. Og vi fik styr på det tekniske.

Lige nu er Max Verstappen 116 point foran Ferraris Charles Leclerc på andenpladsen. Kan hollænderen vinde i Singapore – og samtidig køre løbets hurtigste omgang – er karrierens andet verdensmesterskab hjemme.

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk