Politiet om bil-demonstration: Ikke frit lejde

Lørdagens bildemonstration i Aabenraa, hvor 31 bilister fik bøder, var ikke en undskyldning for at bryde loven, siger politiet.
Foto: presse-fotos.dlk

Lørdagens bildemonstration i Aabenraa, hvor 31 bilister fik bøder for at overtræde færdselsloven, var ikke en undskyldning for at bryde loven, siger politiet.

Det forløb fredeligt, da et sted mellem 250 og 300 biler lørdag kørte kortege gennem Aabenraas gader. Nogle bilister tiltrak sig dog alligevel ordensmagtens opmærksomhed.

Demonstrationen var nemlig ikke en lovlig grund til at køre rundt i biler, som ikke levede op til færdselslovens bestemmelser, det skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelse.

Gjorde ingen forskel på bilister
Her skriver politikredsen, at man havde opstillet et kontrolpunkt på Vestvejen i Aabenraa, hvor bilisterne blev vinket ind til siden. Og her udskrev ordensmagten bøder, hvis betjentene skønnede, at de enkelte biler ikke levede op til færdselsloven.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Herefter blev bilerne kontrolleret af færdselspoliti og bilinspektører, og der blev ifølge politiet ikke gjort forskel på, om bilerne deltog i demonstrationen eller ej. Det betød, at politiet udskrev bøder for 31 overtrædelser af færdselsloven og kaldte 17 biler til syn.

10 gange blev der uddelt klip i kørekort, og en enkelt fik betinget frakendt førerretten. En anden blev ved at fornærme en betjent sigtet for at overtræde straffelovens paragraf 121.

Ses vi til Auto Show?


Det er endnu ikke opgjort, hvor mange der kørte for stærkt forbi de fotovogne, som politiet havde ud i området på dagen.

Knaldet bare fordi
Omvendt lægger arrangøren af lørdagens demonstration ikke skjul på, at demonstranterne havde en helt anden opfattelse af politiets arbejde.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
– Der snakker vi om vi bare skal knaldes for et eller andet !!!, lyder det blandt andet i en tekst udgivet på Facebook-siden Sønderjylland – Politi Razzia – Fotovogn – Kontrol.

Her lister arrangør Henriette Skovbjerg Pedersen en række eksempler op, hvor hun mener, at politiet i løbet af dagen gik i små sko.

– Jeg er ked af, at vi bliver udstillet i medierne på den måde af politiet. For de glemmer at fortælle, hvad bøderne er for, og at vi ikke er taget i fotovognene, da vi lå med 60km/t på hovedvejen og 20 til 30km/t inden i byen, lyder det.

Flere billeder: presse-fotos.dk.
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk