AV! Ny Dacia klarer sig katastrofalt i crashtest

Foto: Euro NCAP

Dacia Jogger er en ny model for det rumænske mærke. Men derudover har den ikke meget at prale af. Og da slet ikke når det kommer til sikkerhed.

En stjerne ud af fem mulige. Mere kunne det ikke blive til, da Euro Ncap aflivede en Dacia Jogger i trafiksikkerhedens navn. Det, der trækker rumæneren ned, er blandt andet manglen på basale sikkerhedssystemer.

LÆS OGSÅ: CRASHTEST AFSLØRER – DENNE RENAULT ER LIVSFARLIG!

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Eksempelvis har Joggeren ikke automatisk nødbremse. Og selvom både voksne og børn i en Dacia Jogger er beskyttet, kunne Euro NCAP-folkene altså ikke svinge sig op til en vurdering højere end den éne stjerne. I hvert fald ikke samlet set.

Et mærke uden ambitioner
Bilens samlede score er stort set baseret på de resultater, som Dacia-modellen Sandero Stepway, fordi bilerne bygges på samme platform. Men hvor Stepway’en kom fra testen med to stjerner, er der altså endnu mindre hæder til Jogger. Men hvor Sandero Stepway havde og har selealarmer finder du ikke én eneste i den syvsæders Jogger.

Og det bringer altså den samlede stjernehøst ned på et minium. Euro NCAP’s Michiel van Ratingen har da heller ikke meget til overs for rumænernes måde at bygge biler på

– Dacia har helt sikkert fundet deres marked, og de holder fast i det. Men en tostjernet vurdering viser ringe ambitioner – selv for en billigbil, siger han.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af Jogger efter Euro NCAP-testen.

NÆSTE SIDE
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk