Ny bag rattet? Her er 6 råd!

Det kan være svært at få overblikket som ny bilist. Her er seks råd, der gør det en lille smule nemmere.

Indrømmet, det er svært at sætte sig bag rattet første gang. Trafikken er et skræmmende sted, og ingen sætter farten ned, bare fordi du er ny her.

Nej! Men heldigvis vender man sig hurtigt til det, og snart vil trafikken være lige så naturlig en del af din hverdag som alt andet. Du lærte jo også at cykle, right?

Her har vores kolleger på Bil Magasinet samlet seks gode råd, du kan tage med dig ud på dine første kilometer i trafikken. Knæk og bræk, det skal sgu nok gå!

1. Kend din plads
Tag det ikke ilde op: Som ny i trafikken er du den, med allermindst erfaring. Du er endnu ikke udstyret med gode instinktreaktioner og ordentligt overblik. Så kom af gassen, læg mobilen og hverdagen fra dig, og tag dig tid til at indfinde dig i trafikken.

2. Kør! så meget du kan komme til det
Skal din familie i sommerhuset? Sweet, du kører. Nytårsfest? Du er Designated Driver. Er søndag eftermiddag lidt kedelig? Lån mors vogn og tril en tur. Jo flere gange, du kan komme bag rattet, jo bedre: Du skal opbygge så meget rutine, som muligt. Det gør panikreaktionerne mere sikre, og giver dig mere overskud, til at orientere dig i trafikken.

Prøv også at udfordre de situationer, som skræmmer dig mest. Tag en køretur igennem byen, led efter et sted at parkere. Du kommer ud for det en dag, og så er det rart, at være øvet hjemmefra.

3. Undgå straffe – De er hårdere, når du er ung
Verden er ikke retfærdigt skruet sammen: Som ung er der ekstra meget fokus på, om du egentlig skal have lov at have kørekort.

Du starter allerede med ét klip i kortet. Der skal altså kun to klip til, at du skal gå hjem. Kører du alkoholpåvirket eller alt for stærkt, så vanker der også med et kørselsforbud.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at læse videre.


Reklame: