Nu kommer Corolla’en med 300 hk

Toyotas in house-tuner Gazoo Racing er snart klar med en GR Corolla - og den kommer endda i en hardcore variant... uden bagsæder.

Toyotas in house-tuner Gazoo Racing er snart klar med en GR Corolla – og den kommer endda i en hardcore variant… uden bagsæder.

Toyota har allerede bevist Yaris’ens evner i GR-trim. Og nu kommer der en fabrikstunet Corolla. Det hævder i hvert fald CarBuzz, som fortæller at man nåede at se et ny slettet indlæg på Reddit.

I indlægget havde en bruger lækket oplysninger om en kommende GR Corolla, som florerer mellem amerikanske forhandlere. Et læk Toyota nok ikke er særligt begejstret for. Ifølge mediet viser dokumentet, at bilen har 300 hestekræfter, og at der kommer en hardcore udgave, som i jagten på performance dropper bl.a bagsæderne.

Honda har flere hk
Hvis man sammenholder det med konkurrenten Civic Type R, har Honda’en 20 hestekræfter mere. Altså hvis det, som lækket på Reddit påstår, holder.LÆS OGSÅ: Nu kan tyve stjæle Tesla’er uden nøglerne

Bilen, som smider bagsæderne ud, vil Toyota kalde ‘rally series’. Den får desuden manuel gearkasse. I hvert fald som en mulighed på udstyrslisten. Motormæssigt ligger tingene ikke helt fast, men GR Yaris benytter sig af verdens kraftigste trecylindret motor på 1.6 liter.

Yaris’en har desuden firehjulstræk, hvilket Corolla’en også forventes at få. Hvornår kommer Corolla’en så? Formentlig allerede i 2023.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk