Mercedes lukker ordrebogen – for mange kunder vil ha’ en E-Klasse

Foto: Mercedes/PR

Mercedes har fået sig noget af et luksusproblem. Kunderne skriger så meget på E-Klassen, at fabrikken ikke kan følge med. Det for nu konsekvenser for kunderne i hjemlandet.

Mercedes-Benz er angiveligt holdt op med at tage imod ordrer på den firedørs E-Klasse fra tyske kunder. Ifølge mediet Automobilwoche sagde Mercedes stop for nye E-klasse-bestillinger 12. februar.

Tilsyneladende er det en kombination af flere ting, som vrider armen om på E-Klasse-produktionen. Eksempelvis er producentens lagre af E-Klasser tømt. Man kan altså hverken sende E-Klasser over Atlanten til det nordamerikanske marked eller for den sags skyld rundt i Europa. Noget andet er, at Mercedes – ligesom alle andre bilproducenter – forsat slås med manglen på mikrochips.

Interessant nok skriver Automobilwoche også, at produktionen af E-Klassen som stationcar ikke er ramt.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Det er ikke første gang, at Mercedes lukker ordrebøgerne i. Faktisk sket det så sent som for et par uger siden, at fabrikken bad sine forhandlere om ikke tage imod nye bestillinger på G-Klassen. Fabrikken i Østrig, hvor den store Mercer produceres – i øvrigt sammen med BMW Z4 og Toyota Supra – kan nemlig slet ikke følge med efterspørgslen.

 

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk