Mercedes-chef: Det er slut med de billige modeller

Foto: Mercedes Danmark

Mercedes øverste chef vil hellere se op end ned – mærket fra Stuttgart er derfor færdig med at konkurrere med hele markedet.

Det kan meget vel snart være slut med de billigste Mercedes’er. Det fik mærkets øverste chef Ola Källenius talt sig frem til på en pressekonference fornyelig. Chefen vil, siger han, heller kigge op end ned. Og det betyder, at mærket fra Stuttgart nu ikke længere jagter salg på samme måde som før.

Det var forkert af Mercedes at gå efter så mange salg som muligt, slog Källenius fast. Det sammenholdt med den fortsatte mangel på mikrochips har tvunget Mercedes til at tænke nyt. Og det er altså blevet på bekostning af modellerne med de mindste prisskilte.

Reklameblok:Det kan betyde, at Mercedes vælger at trække stikket til A-og B-Klasse-samlebåndene. Det er da heller ikke mange måneder siden, at Mercedes i USA måtte melde udsolgt af A-Klasse. Og uden udsigt til at der ville komme flere A-Klasser til det kæmpe land.

Importøren i Canada trækker også A-Klassen fra programmet. Dermed bliver den billigste Mercedes i Nordamerika den lille GLA. En bil som herhjemme koster fra 465.000 kr. Til sammenligning koster A-Klassen, som stadig er på det danske marked, 310.000 kr. For den pose penge får man en forhjulstrukket hatchback med 136 hestekræfter.

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk