Lastbil millimeter fra at vælte på Storebælt – nyt forbud får ingen konsekvenser


Tirsdag i denne uge blev en anbefaling til en regel, da Sund & Bælt ikke vil have vindfølsomme køretøjer over Storebælt i blæsevejr. Men reelt får forbuddet ingen effekt.

En væltet lastbil kan lamme trafikken over Storebælt i timevis. Derfor indførte Sund & Bælt i denne uge et egentlig forbud mod vindfølsomme køretøjer på broen i kraftigt blæsevejr.

– Det betyder, at det ikke er op til den enkelte chauffør at vurdere, om passage af broen er forsvarligt, men at et vindfølsomt køretøj skal efterleve dette forbud uden videre, siger Kim Agersø Nielsen, chef i Sund og Bælt til B.T.

Men på trods af chefens udtalelse får det ingen konsekvenser for lastbilschauffører, som alligevel vælger at krydse Storebælt i dårligt vejr. Sund & Bælt erkender nemlig, at man ingen muligheder har for at håndhæve forbuddet.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:– Nej, vi kan ikke give folk bøder. Det her er en skærpet retorik i kombination med en kampagne, hvor vi gør alt, hvad vi kan for at oplyse folk, om konsekvenserne ved de her situationer,” siger kommunikationschef, Lene Gebauer Thomsen.

I stedet vil man sætte ind med en kampagne rettet mod chaufførerne. Det skal oplyse chaufførerne om risikoen ved at køre over broforbindelse i dårligt.

Det er situationer, som den du kan se i klippet herunder, som Sund & Bælt gerne vil undgå med forbuddet.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:

Reklame-video:


Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk