Nyt forbud indføres på Storebæltsbroen

Foto: Sund & Bælt

Førhen var det kun en anbefaling, at vindfølsomme køretøjer holdt sig væk fra broforbindelsen i blæsevejr. Nu må de slet ikke være der.

Enhver, som har befundet sig på Storebæltsbroen, i alt andet end vindstille vejr, ved, at det nemt kan ruske i bilen. Og selvom det sjældent sker, at broen må lukke på grund af blæst, dukker der nu et egentlig forbud op på broen.

I tilfælde af dårligt vejr strammer Sund & Bælt nemlig reglerne. Så anbefalingen om at vindfølsomme køretøjer skal holde sig væk bliver til en regel.

Der vælter simpelthen for mange vindfølsomme køretøjer på broen hvert år, og det kan ulykke den ellers så afgørende forbindelse mellem landsdelene i flere timer af gangen.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:– Vi ændrer nu vores tidligere anbefaling om at fraråde vindfølsomme køretøjer at passere Storebælt i kraftig blæst til et forbud. Der er altså ikke længere tale om en ‘anbefaling’, men at Sund & Bælt som ejer af Storebæltsbroen har forbudt færdslen med disse køretøjer, oplyser Sund & Bælt i en pressemeddelse.

Fremover er det altså ikke op til den enkelte chauffør at vurdere, om bilen kan klare en tur over Storebælt i blæsevejr.

– Vi oplever desværre, at rigtig mange chauffører med f.eks. en tom trailer eller en tom sættevogn på lastbilen kører ud på broen, selvom vi fraråder det. Det kan have store konsekvenser for de øvrige trafikanter, hvis ens køretøj vælter – og dermed spærrer for den øvrige trafik. Det vil vi gerne lave om på, siger Kim Agersø Nielsen, chef for vejanlæg i Sund & Bælt.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:

Hvad er vindfølsomme køretøjer?

Vindfølsomme køretøjer er eksempelvis høje trailere, lastbiler uden eller med let last samt påhængsvogne til lastbiler og i nogle tilfælde også campingvogne.

Reklame-video:


Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk