Reklame:

Koster over 3,7 mio. på danske plader – men Mercedes-AMG sælger flest af dem

Der er penge nok i derude. I hvert fald til at topmodellen i G-Klasse-rækken et gigantisk hit for Mercedes-AMG.

Mercedes-AMG ligger ikke det samme sted som Mercedes selv. AMG-folkene kører også stadig efter princippet “en mand, en motor”.

Og det fleste af de mænd samler V8-motorer til den dyreste G-Klasse. Det viser Mercedes’ egen opgørelse.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Generelt går det da også vildt godt for Mercedes-modeller, når AMG har noget med dem at gøre. In house-tuneren, der har adresse i den tyske by Affalterbach, oplevede i 2022 en fremgang i salget på hele 57 procent.

Og det skyldes ikke mindst, at G63 er en voldsomt populær model. Lige knap én ud af fire nye AMG-modeller er en G63. Og på bare et halvt år har Mercedes-AMG håndbygget motorer til hele 13.700 biler alt i alt.

LÆS OGSÅ: Bilmærke fyrer 200 ansatte på grund af elbiler

Hertil skal det bemærkes, at 2023 slet ikke er slut endnu. Et hurtigt kig i motorregisteret afslører, at der i øjeblikket er indregisteret 32 eksemplarer af den helt store G-Klasse på danske nummerplader.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Det store V8-brøl fra Affalterbach lever dog på lånt tid. Tilbage i september skrev et medie ellers, at Mercedes havde ombestemt sig, når det kom til AMG’s arbejdsopgaver. Læs mere om det her.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?