Her er den – Ferraris nye Le Mans-racer

499P hedder Ferraris nye Le Mans-våben. En tre-liters V6’er med turbo skal sikre den sejren i Frankrig.


Vi har ventet længe. Men nu har folkene fra Maranello endelig løftet sløret for deres seneste Le Mans-projekt. Det er første gang i evigheder, at italienerne stille op i top-klassen i World Endurance Championship.

LÆS OGSÅ: VIDEO: Hør lyden af Ferraris nye Le Mans-racer!

Hvis du spekulerer over, hvorfor valget af navn lige faldt på 499P, er forklaringen egentlig meget simpel. De 499 er dækker over antallet af kubik for hver af de seks cylindre, mens ‘P’ står for prototype.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Selvom V6’eren har samme 120 graders vinkel som GT3-udgaven af 296 og gadebilen 296 GTB, understreger Ferrari over for motorsport.com, at der ikke er tale om samme motor. Ferrari forsvarer i øvrigt valget af V6’er med, at den er ‘let og kompakt’.

Konkurrenterne fra BMW, som også stiller til start i Le Mans-serien, kører med fire-liters V8. Antallet af hestekræfter er der dog ikke forskel på. Det er nemlig bestemt af FIA allerede. Maksimalt 680 hestekræfter og 650 Nm.

Ferrari fortæller, at den nye 499P allerede har kørt mere end 12.000 testkilometer. Den første virkelig test bliver i forbindelse med det første WEC-løb på 2023-kalenderen. Nemlig de 1.000 mil (1.609 kilometer) lange løb på Sebring i USA i midten af marts.

Se vores reklamer:


Reklame:

Flere artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk