Har 12 millioner følgere – Jaguar sletter ALT på Instagram


Onsdag formiddag var pludselig helt tomt på Jaguars ti år gamle Instagram-konto. Det varsler ny tid for mærket, mener medie.

Mandag formiddag slettede Jaguar ti år af sin historie på det sociale medie Instagram. Hvor mange billeder, der er tale om, vides ikke. Men de er i hvert fald væk. I stedet lagde det britiske mærke 3 nærbilleder af Le Mans-bilen XJR-9 ud på profilen

Jaguar har brugt de sidste ti år på at opbygge kanalen som i dag har over 12 millioner følgere. Men mandag i denne uge er alle billeder altså væk. At de tre billeder fra i mandags allerede er blevet  erstattet af seks nye billeder af en F-Pace i SVR-trim, er dog hverken helt tilfældigt eller udtryk for et hackerangreb, mener Autocar.

I stedet skal forklaringen findes i, at Jaguar fra 2025 udelukkende producere elbiler. Og de seks nye billeder af en benzindrevet SVR-model kan være mærkets måde at sige farvel til forbrændingsmotoren på. I hvert fald er den lavet som en hyldest til den 34 år gamle Le Mans-racer. På den måde vil Jaguar begynde ‘forfra’.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Nogen forklaringen vil Jaguar ikke selv give, og nysgerrige følgere får da også kun kryptiske svar. Blandt andet svarer mærket i ægte Yoda-stil, at ‘noget levende denne vej kommer’. Og da en anden følger direkte spurgte Jaguar, om hvad der foregår, var svaret bare “(Ja, red.) det er spørgsmålet”.

Mærket har dog ikke slettet noget på den del af Instagram, som tilhører Formula E-holdet, Jaguar TCS Racing.

 

 

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk