Fremtiden er her: Denne Supra drifter… helt selv


Toyota Research Institute har offentliggjort en video, som viser hvor langt mærket er kommet med selvkørende biler.

I videoen, som Toyota lagde på Youtube for et par dage siden, bliver en Supra Mk.V sluppet løs på en bane. Der sidder godt nok en mand på førersædet. Men han må kun gribe ind, hvis bilen er på vildspor.

Men der sker ikke noget. I hvert fald ikke noget, der krævede chaufførens indgriben. Så det må have været en rolig dag på kontoret. Hvis man da kan kalde driftkørsel det. Selv siger Toyota, at de lod Supraen drifte rundt for at jagte løsninger, som kan redde menneskeliv i ekstreme situationer i trafikken.

Men vi tror nu, at japanerne viser den selvkørende Supra frem, fordi de kan. Når man ser på optagelserne kan det være svært at tro, at det ikke kræver menneskelig indgriben, at få Supraen smidt rundt i svingene. Men nej.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Supraen styrer alt fra kobling til styreudslag, speederen og gearskifte helt selv. Toyota siger, at det endelig mål er helt selvkørende biler. Men der er noget vej endnu.

 

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk