Reklame:

Formel 1-hold sagsøger racerkører: “Han vil ikke køre for os”

En avis mener at vide, at McLaren vil have et sted mellem 20 og 30 millioner dollar ud af Alex Palou for brudte løfter i bl.a Formel 1.

Han ligger i toppen af Indycar. Men nu har Alex Palou også slås i en retssal. Og det endda i mod McLaren, som indtil for kort tid siden troede, at de ville have Palou på lønningslisten fra næste sæson.

Men sådan bliver det ikke. Palou har nemlig meddelt holdet, at han springer fra den kontrakt, som McLaren ellers mener at have indgået med ham.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Hele balladen kommer efter, at McLaren reddede Palou ud af en anden sag om kontraktbrud med et andet IndyCar-hold – nemlig Chip Ganassi Racing

Det skriver Indianapolis Star.

LÆS OGSÅ: Regeringen kommer med godt nyt – men ikke til alle bilister

Den tidligere sag kom der et forlig, som betød, at Palou ville køre for Chip Ganassi i denne sæson, mens han testede Formel 1-biler for McLaren, ud af.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Men nu springer Palou altså også fra den nye kontrakt for 2024 og frem, som McLaren mener at have på ham. Og det er Formel 1/IndyCar-holdet godt og grundigt sure over.

Ifølge den amerikanske avis har McLaren Racing sagsøgt Alex Palou for ‘et sted mellem 20 og 30 millioner dollar’. Det svarer til mellem 137 og 206 millioner danske kroner.

Penge som bl.a. dækker den løn McLaren mener, at de har udbetalt til Palou på forhånd. McLaren mener også, at de har ret til at få dækket prisen for Palous Formel 1-test og andre test-kilometer, som den 26-årige spanier har kørt for holdet.

Reklameblok:


Minder om en anden McLaren-hovedpine
Hvad Palou så vil i stedet for McLaren, er der endnu ikke noget at sige om. I hvert fald ikke officielt. Meget tyder dog på, at spanieren og Chip Ganassi har slikket deres fælles sår i sådan en grad, at de forlænger samarbejdet.

Situationen, som Palou nu befinder sig i, minder meget om den, McLaren selv stod i for mindre end et år siden.

Da Fernando Alonso forlod Alpine måtte man nemlig slås for at sikre sig Oscar Piastri. Alpine var nemlig overbevist, om at holdet havde den unge australiers underskrift.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?