Reklame:

Regeringen kommer med godt nyt – men ikke til alle bilister

– Vi vil gerne understøtte bilen som transportmiddel, siger økonomiminister Jakob Ellemann.

Befordringsfradraget skal op.

Det foreslår regeringen nu. I et nyt finanslovsforslag har Socialdemokratiet, Venstre  og Moderaterne således sat 100 millioner kr. ekstra af på statens budget.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Og det i fire år. Altså i alt 400 millioner.

Penge der skal gå til at hæve befordringsfradraget, for visse bilister der kører frem og tilbage mellem deres hjem og arbejdsplads.

LÆS OGSÅ: Christian får ikke 25 år gamle veteranbiler – borgerforslag falder til jorden

– Der er forskel på at bo i byer og på landet. Det skal der også være. Vi må også bare konstatere, at der er nogle udfordringer ved at bo på landet, hvor transportmulighederne ikke er lige så gode, siger Jakob Ellemann til TV2.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Da kørselsfradraget sidst blev sat op, blev den daværende regering kritiseret for at favorisere privatbilismen. Men det er ikke en forklaring, økonomiministeren køber.

Befordringsfradraget er nemlig helt uafhængigt af, hvordan man kommer på arbejde. Kravet er bare, at man har over 12 kilometer hver vej. Altså over 24 kilometer i alt. En grænse regeringen umiddelbart ikke har tænkt sig at røre ved.

 

Reklameblok:Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?