Ford skrotter idéen: Ingen ny Focus RS

De havde ellers lovet, at det nye Focus-program vil rumme en RS-model

Men nej. Sådan skulle det ikke blive. Helt konkret betyder fabrikkens udmelding, at endnu en bilmodel falder for de strengere emissionskrav i Euro 6-normen, som alle nye biler i dag skal opfylde.

De nye emissionskrav sætter et loft over, hvor meget den enkelte fabriks nye modeller i snit må udlede af Co2.

Det tal er på 95 gram Co2 pr. bil der sælges i EU. Det svarer til 26,3 km/l efter den gamle NEDC-norm, der målte nye bilers brændstofforbrug. Og det mener Ford altså ikke, at en ny Focus RS ville kunne leve op til.

LÆS OGSÅ: Sean har lagt en 5.4-liters V8 i sin VW Caddy

I så fald skulle der udvikles en hybridløsning på motorsiden, og det har Ford altså fundet for dyr en post at gå i gang med for denne ene bil, skriver Drivetribe.

Der var ellers godt gang i snakken om den næste RS’er. Man ville have brugt en 2.5-liters, firecylindrede motor et 48-volts hybridsystem koblet på. God for lige omkring 400 hestekræfter.

Samtidig fortæller Ford dog også, at man ikke lægger RS-emblemet i graven, blot fordi den fjedre generation af Focus RS springes over.

Omvendt kan man dog indvende, at Fords beslutning er lidt paradoksal. Mercedes og Audi er eksempler på konkurrenter, der begge kan holde sig indenfor den nye Co2-grænse.

Mærkerne har henholdsvis A45 AMG og RS3 som bud på markedet for hurtige hatchbacks.


Reklame: