Første dom: Kvinde lånte sin bil til kæresten – nu sælger staten bilen og sender kæresten i fængsel

Stærekasse
Foto: Kim Matthäi Leland - Politi.dk

En kvinde på 34 år mister nu sin Mazda, fordi hendes kæreste valgte at køre for stærkt i den.

Den er den første dom, hvor en ejer får konfiskeret sin bil, selvom det var en anden, der kørte i den. Det er Retten i Glostrup, som nu har bestemt, at kvindens bil skal sælges, og pengene ryger direkte i statskassen.

Der er tale om en Mazda CX-3, som kvinden har lånt 200.000 kr. til for 10 måneder siden. Men de penge kan hun altså nu godt vinke farvel til. Årsagen er, at hendes 36-årige kæreste en dag lånte bilen. Hvorefter han kørte 108 kilometer i timen i et tæt bebygget område i Rødovre, hvor man kun må køre 50 kilometer i timen.

Det er manden altså nu dømt for, og derfor skal bilen konfiskeres og sælges. Og samtidig idømmes han 20 dages ubetinget fængsel. Men parrets forsvarsadvokat, Dorthe Fuglsang, mener, at en konfiskation er en krænkelse af den grundlovssikrede ejendomsret.Anklageren mener dog, at retten har dømt i overensstemmelse med Folketingets intention, da loven om konfiskation ved vanvidskørsel blev vedtaget.

– Sådan som jeg ser det, er det i overensstemmelse med de regler, som Folketinget har vedtaget, og det er jo det, som retten skal tage stilling til, og som vi arbejder efter, siger Anklager Charlotte Møgelhøj.

Den 3. juni var der beslaglagt 171 biler med henblik på konfiskation siden den 31. marts. Af de 171 biler var 70 af dem ejet af en anden person end bilisten.Kasper Erling er redaktionschef og medejer af Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 20 år. Email: ke@boosted.dk