Ferrari vinder retssag mod kendt tuner

Ferrari er ikke glade for, at andre laver om på - eller lader sig inspirere af - fabrikkens designs. Der mærker den tyske tuner Mansory nu.

Ferrari er ikke glade for, at andre laver om på – eller lader sig inspirere af – fabrikkens designs. Der mærker den tyske tuner Mansory nu.

En sag om kopiering har nået sit ultimative punktum ved EU-domstolen i Luxemborg. Her har Ferrari fået EU’s ord for, at den tyske tuner Mansory har krænket mærkets ophavsret til FXX K-designet. Noget som italianerne værner meget om.

Faktisk er det slet ikke noget nyt, at Ferrari går rettens vej for at beskytte deres rettigheder, og det får den tyske tuner Mansory nu at føle. Sagen tog sin begyndelse i det tyske byretssystem men fortsatte altså helt op på EU-plan.

Helt konkret drejer sagen sig om Mansorys modificering af Ferrari-modellen 488GTB – den tyskerne selv kalder for 4XX Siracusa. Ferrari mener nemlig, at den bil ligner fabrikkens egen FXX-K så meget, at det krænker ophavsretten. Hvilket den øverste EU-domstol altså er enig i.Afgørelsen kom domstolen frem til torsdag i denne uge. Det skriver Reuters.

Det er endnu uklart, om Mansory skal trække designet 4XX Siracusa tilbage, eller om den tyske tuner kan ‘nøjes’ med at betale royalties til Ferrari, hver gang en 4XX Siracusa flikkes sammen.

Når det så er sagt, er Mansory bestemt ikke den eneste tuner som bevæger sig ind et område, der kan ligne krænkelse af ophavsretten. Fornyelig sendte tuneren DarwinPRO Aerodynamics et bodykit til McLaren 720S på markedet, så den bil kommer til at ligne en McLaren Senna.

 

 

 

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk