Reklame:

FDM: Parkeringspladser skal være større!

I 1974 var en Volkswagen Golf cirka 1,6 meter bred. I 2019 var den på sin syvende generation og cirka 1,8 meter bred. Parkeringspladserne er bare ikke fulgt med.

Bilerne er blevet større, og danskerne er generelt blevet glade for den store SUV. Parkeringspladserne er bare ikke fulgt med. Den seneste vejledning til størrelsen på en p-bås fra Vejdirektoratets side er fra 2009. Og det er et problem, siger FDM til DR.

Og selvom der er nye anbefalinger på vej, de er klar inden nyt år, så er ingen kommuner eller private firmaet forpligtet til at følge dem.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

– Vi ser nogle steder, at man laver båse, der er smallere, end det man anbefaler fra Vejdirektoratet, især på de private pladser, siger chefkonsulent hos FDM, Dennis Lange til DR.

FDM mener, at p-båsene bør vokse med ti centimeter. Altså fra de nuværende 2,5 meter til 2,6 meter. For det vil, siger bilejernes organisation, gøre, at båsene følger med tiden. På den måde vil der faktisk være plads til nye biler på parkeringspladserne.

Regering slår fast: Bilister har betalt alt for meget for diesel og benzin

Hos parkeringsselskabet Q-Park har man også lagt mærke til, at danskerne køre i større biler. Selskabets administrerende direktør, Alex Pedersen, mener ikke at p-pladsernes størrelse er et problem i dag.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Men kommer der nye anbefalinger fra Vejdirektoratet, kan det få betydning for nye parkeringspladser, siger direktøren.

 


Reklameblok:


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?