Reklame:

Regering slår fast: Bilister har betalt alt for meget for diesel og benzin

Supermarkeder med tilknyttede tankstationer har over de seneste år malkede bilister for penge i sådan en grad, at det er ulovligt. Det mener den britiske regering.

Benzin og diesel er dyrt. Det skal man bare køre forbi en tankstation for at konstatere. Men det kan også blive for dyrt.

I hvert fald skriver Car Throttle nu, at det er den britiske regerings vurdering, at landets bilister betaler og har betalt alt for meget for at fylde deres biler.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Sådan har det været i flere år nu, påpeger regeringen. Samme regering peger desuden på massive prisforskelle på brændstof rundt omkring i landet. Og det er helt ned på lokal plan.

– Nogle brændstof-selskaber udnyttede det i høj grad, da prisen på brændstof steg. Men det glemte at sætte prisen ned igen, nu hvor deres omkostninger er faldet, siger en repræsentant for den britiske regering, Grant Shapps.

LÆS OGSÅ: DEBAT: Daniel vil forbyde store biler – “Må ikke være større end en Peugeot 208”

Regeringen baserer sin kritik af de britiske brændstof-selskaber og supermarkeder på en ny rapport. I rapporten konkluderes det, at supermarkeder i snit har taget 15 pence svarende til 1,72 kr. for meget pr. liter for benzin.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Mens diesel i snit har kostet briterne 1,3 kr. mere pr. liter, end det burde. I rapporten er det især supermarkedskæden ASDA, der får hug for de høje brændstofpriser.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?