Reklame:

Endnu et bilmærke er på vej til Danmark

Vinfast hedder et ny vietnamesisk bilmærke, der udvikler biler på rekordtid, og de er på vej til Danmark.

Et helt ny bilmærke er på vej til Danmark. Vinfast hedder mærket, som muligvis er salgsklar i Danmark allerede i 2023. Priserne på to modeller er i hvert fald klar.

Vinfast kommer af Vingroup, som er et vietnamesisk industrikonglomerat skabt af Phạm Nhật Vượng. Han blev Vietnams første milliardær gennem ejendomsinvesteringer. Siden har han bredt sine interesser til mange områder og fra 2017 også som bilproducent. Det skriver Bil Magasinet.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


I første omgang med en stribe biler udviklet og produceret med hjælp fra mange europæiske producenter af biler og bildele herunder ikke mindst BMW og Pininfarina. Vinfasts to første biler var reelt udviklet på basis af udgået BMW-teknik.

Vinfast med 4 batteristørrelser
Siden har Vinfast kastet sig over elbiler, og de kører allerede ud af en helt nybygget fabrik i Haiphong i det sydøstlige Vietnam.

De to første modeller hedder VF8 og VF9, og som begge er forholdvis store SUV-modeller.

VF8 er en to-motoret, 4WD elbil på 475 cm med en akselafstand på 295 cm. Den stiller med 348 eller 402 hk, der får strøm fra et 82 kWh (rækkevidde op til 420 km, WLTP) eller 87 kWh (rækkevidde op til 471 km, WLTP) batteri, siger Vinfast.

Reklameblok:
I Europa fra 2. halvår af 2022
VF9 er en storebror til VF8, med en længden på en 512 cm og en akselafstand på 315 cm, som giver plads til syv personer.

Denne fås kun med 402 hk, og med et batteri på 92 kWh (rækkevidde op til 438 km, WLTP) eller 123 kWh (rækkevidde op til 594 km, WLTP).

Vinfast har endnu ikke leveret biler uden for Vietnam, men mærket har etableret sig i både USA og Europa, og efter planen skal de første biler i Europa leveres i andet halvår af 2022, hvor mærket lægger ud i Frankrig, Tyskland og Holland.Vinfast tager ‘os’ med i anden fase
Det er Vinfast så sikre på, at priserne for de to modeller i de tre lande er meldt ud. VF8 starter således ved 325.000 kr., mens VF9 starter ved 435.000 kr. Det ventes også ca. at blive priserne, når bilerne kommer til Danmark.

Hvornår det sker, vil Vinfast ikke tidsfastsætte, men adspurgt af Bil Magasinet svarer Global Communikations Specialist for Vingroup, Mai Hải Nam, skriftligt, at Danmark er en del af fase to, for introduktionen af Vinfast i Europa, idet Frankrig, Tyskland og Holland udgør fase 1.


Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?