Efter 51.738 biler er det slut for Lotus Elise, Exige og Evora


Hos Lotus betyder den 31. december 2021 andet og mere end bare afskeden med endnu et år – det er nemlig slut med Elise, Exige og Evora.

Faktisk er det allerede slut med de tre modeller, som har tegnet Lotus som mærke de sidste 26 år.

Elise nummer 35.124 er en gul Sport 240 Final Edition, mens Exige nummer 10.497 er Heritage-grøn. Den sidste Evora, som blev bygget, er nummer 6.117 i rækken, og den er mørkegrå i udgaven GT430 Sport. Bilerne har dog ikke fået nye ejere. I stedet bliver de på fabrikken, hvor de skal indgå i en stadigt større samling af biler, som fabrikken har produceret gennem årene.

I løbet af de sidste 26 år har Lotus bygget i alt 51.738 Elise, Exige og Evora-biler, og det betyder, at de “repræsenterer næsten halvdelen af den samlede produktion af Lotus i mærket 73 år lange historie.”Har bygget endnu flere biler
Tallene er dog endnu højere, da Lotus har bygget yderligere 9.715 sportsvogne til tredjepartskunder som Tesla og GM. Disse modeller inkluderer den originale Tesla Roadster samt Opel /Daewoo Speedster og Vauxhall VX220. Biler som Lotus ikke tæller med i produktionen.

Nu skal samlebåndene tages ned. For fabrikken skal moderniseres, så Lotus er klar til at bygge den nye Emira, hvor kunderne kan vælge mellem en Toyota-udviklet V6’er eller en firecylindret AMG-motor.

Lotus fortæller, at de – når fabrikken er bygget om – vil kunne bygge 5.000 biler om året.

Reklame-video:

 

Reklame-video:


Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk