Verdens dyreste VW Boble har kun kørt 37 kilometer på 54 år

Boblen er et af bilindustriens helt store ikoner – og du finder ikke en, der har set mindre asfalt og koster mere end dette eksemplar

OPDATERING: Den gamle VW er stadig til salg – nu noget billigere end før.

Først ejer, Rudy Zvarich, kørte nemlig bilen direkte hjem til en ven, som opbevarede bilen i to år, før der skete noget igen.

I 1966 blev Boblen flyttet på én sidste gang i 50 år. Turen har formentlig været på cirka 35 kilometer. At bilen så alligevel har kørt 37 kilometer – eller 22 mil – kan tilskrives de to kilometer Rudy Zvarichs nevø, der efter sin onkels død i 2014 har kørt de ekstra to kilometer på speedometeret.

De mange års opbevaring har selvsagt lagt et tykt lag støv over bilen. Men fordi bilen så sjældent har set solens stråler, skulle det sorte lak være i noget nær perfekt stand.

LÆS OGSÅ: Hennessey – Vi rammer 500 km/t i Venom F5

Med til bilen følger de originale hjulkapsler, viskerblade og sidespejle stadig liggende i deres kasser. De har nemlig aldrig været monteret.

Nu står bilen i Portland, Oregon, USA med et mildt sagt vildt prisskilt. Herhjemme kostede den mest skrabede Boble lige godt 15.000 kroner i datidens mønt. I USA var prisen rundt regnet 1.600 dollar.

LÆS OGSÅ: Video – her rammer Koenigsegg Agera RS 457 km/t

Med inflationsrater og hvad vi ellers har, er det selvfølgelig langt fra en pris, der kan regnes med. Og da slet ikke for den Boble. For lige nu forlanger auktionshuset Hemmings en million dollar for bilen. Hvilket gør ‘Folkevognen’ til den måske dyreste af sin slags.

Men så får du også en vogn, som formentlig kun kan findes med tilsvarende ultralave kilometertal ét andet sted i verden. Nemlig på AutoMuseum Volkswagen i Wolfsburg.

Man får helt lyst til at ringe til både USA og Tyskland.