Dømt bilforhandler solgte klonede biler – ‘jeg vidste det ikke’

Foto: PR/Campen Auktioner

Den svindelmistænke bilforhandler Kenneth Falke har solgt flere stjålne og klonede biler, selv påstår han, at han intet vidste om de klonede biler.

I foråret 2020 fik han en dom på to år og tre måneder for ulovlig våbenbesiddelse og et narkofund. Noget af tiden bag tremmer har den nu tidligere bilforhandler og leasingmand Kenneth Falke Theil brugt på at skrive en bog.

Og det er i den bog, at Kenneth Falke Theil fortæller om problemet med klonede biler i Danmark. Biler han også selv har solgt og leaset til kunder. Dog uden at han vidste det, påstås det i bogen ‘Falke Biler – fra fabriksarbejder til multimillionær til straffefange på tre år.’

Kenneth Falke Theil trak massive overskrifter i de danske medier, da han i 2019 solgte 41 specialbiler på auktion for et anseeligt millionbeløb. Dog blev det endelige beløb noget mindre end først antaget.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Politiet fandt efterfølgende frem 58 klonede biler, som har været gennem Kenneth Falke Theils forretning. Det skriver finans.dk.

En klonet bil er svær at spotte
– Hvis jeg ikke var gået konkurs med bilforretningen, så ville et fund af den størrelse til enhver tid have kunnet vælte forretningen, skriver Kenneth Falke i bogen.

Ses vi til Auto Show?


Han afviser dog at have kendt til de klonede biler. Han ville dog lyve, hvis han sagde, at han gennem tiden ikke ‘var blevet tilbudt klonede biler’, lyder det samtidig.

Danske leasingselskabers brancheorgan Finans og Leasing anslår, at der kører 50.000 klonede biler rundt i Danmark. Kenneth Falke Theil skriver i sin bog, at det drejer sig om 20 procent af alle premium-og luksusbiler i Danmark.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Om en bil vitterligt er klonet, kan i Danmark været meget svært at se. Det danske politi kan da heller ikke krydstjekke stelnumre på tværs af EU.

Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk