Der findes kun én – nu kan denne McLaren Le Mans blive din


Indrømmet, McLaren producerede 50 ‘Le Mans-biler’, men kun én står i denne meget gule lakering.

En seks år gammel McLaren 650S er til salg i Storbritannien lige nu. Der er sikkert flere, men få koster lige så meget. Sælger forlanger nemlig svimlende 239.950 pund svarende til 2,1 millioner danske kroner for bilen.

Den vilde pris skyldes primært farven, og så lige det faktum at denne 650S kommer ud af en meget begrænset produktion fra fabrikken i Woking.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:Ud af 50 producerede Le Mans Edition-biler blev kun én 650S nemlig lakeret i farven Solar Yellow. De resterende 49 står alle i farven Sarthe Grey. Angiveligt blev undtagelsen gjort for en ‘ven af huset McLaren’. Farven svarer til den Harrods-indpakning, som en McLaren F1 GTR kørte rundt med under Le Mans i 1995.

Øverst på podiet i Le Mans
Et år hvor McLaren kom først over målstregen på den berømte bane i Frankrig. Ja, faktisk tog briterne også anden, fjerde, femte- og trettendepladsen det år.

Sammenlignet med den almindelige 650S har specialudgaven udover den F1 GTR-inspireret bemaling også et aerokit, som inkluderer den frontmonterede underlæbe, scoopet i taget, de større luftindtag i forskærmene og en større diffuser bag på – alt sammen i kulfiber.

Hestekræfterne kommer fra en 3,8-liters V8, og dem er der 650 af. Sammenholdt med et moment på 678 newtonmeter sender det bilen fra 0 til 100 km/t på 3 sekunder – rent.

Artiklen fortsætter efter videoen:

Den meget gule McLaren har blot køre 9.800 kilometer i sin levetid.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af bilen.

Reklame-video:


NÆSTE SIDE
Bjørn Skjærup er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? så skriv til bj@boosted.dk