Denne ABT-Audi RS6 har 740 hk og kun 5 km på klokken

En af de blot 125 Audi RS6-R fra ABT Sportline er dukket op med et vildt prisskilt i forruden – til gengæld har den intet kørt.

Eller det vil sige, du skal leve med, at der er registeret fem kilometer på speedometret. Men det sølle tal overlever du nok.

Til gengæld er prisen af en størrelse, de fleste nok lige skal se en ekstra gang. Jep, den sorte familieraket her er udbudt til vanvittige 234.000 euro. Ikke danske kroner. Omregnet til gangbar mønt her i landet er det svimlende 1.7 millioner kroner plus lidt løse håndøre, hvilket er det samme, som du giver for fabriksbilen med fuld dansk afgift.

Omvendt får du for den slags penge også en slæde, der sparker røv på en almindelig RS6’er. Hvis man da kan kalde modellen det.


LÆS OGSÅ: VILDT! Her eksploderer Dodge Ram med 3.000 hk

Den fabriksmonterede, fire-liters V8’er er nemlig optimeret til at levere hele 740 hestekræfter og solide 920 newtonmeter. En god del mere end de 600 hypper og 800 Nm fra fabrikken i Ingolstadt.

Det barberer 0,4 sekunder af tiden fra 0-100 km/t, som i RS6-R-trim er helt nede omkring de 3,2 sekunder, bilen taber desuden ikke pusten, før speedometeret viser 320 km/t. Ret godt gået med den onde montering af 22″, som ABT i sin tid gav bilen.


Resten af den vilde familieslæde er tæt på at være det perfekt mix af kulfiber, formstøbte skålsæder og læder i lange baner. Ja tak, siger vi bare.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ bladre i billederne af bilen.