Reklame:

BMW’s M-chef: “Det er kun slut med forbrænding, hvis elbilerne er bedre”

Står det til chefen for BMW’s M-afdelingen Frank van Meel, bliver både den næste M3 og M4 rene elbiler. Måske!

Forbrændingsmotoren synger på sidste vers. I hvert fald hvis man spørger i BMW’s M-afdeling, hvor chefen Frank van Meel vil gøre plads til elbilerne.

Men det kræver, siger han, at de ‘er bedre’. Bedre forstået på den måde, at helt elektriske M3- og M4-modeller skal være bedre end den nuværende generation med forbrændingsmotor.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Kan BMW’s ingeniører ikke opnå det, holder M-afdelingen sig til forbrændingsmotor.

– Logikken bag er egentlig rimelig lige til. Men selvfølgelig forsøger vi os med helt elektriske modeller, siger Frank van Meel i et interview med Drive.

LÆS OGSÅ: Ford tager patent på vanvittig ‘kørestilling” – snart kan du stå op og køre bil

En ting afviste M-chefen dog. Der bliver ikke noget af et parløb mellem den rene forbrændingsmotor, elmotoren og en hybridløsning.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

BMW vil holde sig til én løsning og én form for motorprogram. Og sådan arbejder M-folkene faktisk allerede. Den nuværende BMW M3/M4 benytter sig af en 3-liters rækkesekser med turbo. Det giver op til 550 hestekræfter på nuværende tidspunkt.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?