BMW: Vores motorer vil leve op til Euro 7-normen


Mens mange bilproducenter har travlt med at distancere sig fra forbrændingsmotoren, er BMW ikke blandt dem. Tyskerne fortælle nu, at deres motorer også vil kunne leve under de nye Euro 7 emmissions-krav.

BMW er ikke bange for de kommende emissionskrav fra EU. I hvert fald har mærkets administerende direktør, Oliver Zipse, allerede sagt, at man vil have en hel række nye motorer klar. Både som diesel og benzin. Og de vil alle leve op til de kommende krav.

LÆS OGSÅ: TYSKLAND STØTTER EU-FORSLAG – VIL FORBYDE FORBRÆNDINGSMOTOREN

Et eksempel er fabrikkens flagskib, 7-Serien. For godt nok kommer den om lidt som elbil. Hvilket er første gang i modellens historie. Men den vil også kunne fås med forbrændingsmotorer. Det fortalte direktøren selv, da BMW fornyelig løftede lidt af sløret for den næste generation af 7-serien.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
– Vi vil holde dørene åbne for alle teknologier, så længe der er efterspørgsel, og det gavner klimaet, siger direktøren.

Han tilføjer, at de nye motorer allerede lever op til Euro 7-kravene, og at den næste BMW 7-Serie vil have en forbrændingsmotor på programmet, så længe den er i produktion. Så kan det godt være, at det ikke er lykkedes BMW at holde liv i V12-motoren. Men V8-motoren og rækkesekseren får lov at leve videre.

 

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk