Reklame:

BMW-boss: Vi bygger biler med forbrændingsmotorer længe endnu

BMW USA Classic Car Collection - M3 GTR

Elbilerne kommer – men ikke så hurtigt, at BMW vil opgive forbrændingsmotoren lige med det første, siger topchef

Holder du af motorlyd? Altså den som forbrændingsmotoren frembringer – så frygt ej.

I hvert fald ikke hvis du er BMW-fan. I et interview med Automotive News har BMWs udviklingschef Klaus Froehlich nemlig sagt, at fabrikken i Munchen vil både udvikle og producere forbrændingsmotorer i hvert fald i 30 år mere.

– Vores fire-og sekscylindrede dieselmotorer bliver her mindst 20 år endnu, mens benzinbilerne har mindst 30 år endnu, siger topchefen i interviewet.

Helt så godt ser det dog ikke ud for mærkets modeller med V8 og/eller V12-motorer. I interviewet siger Klaus Froehlich nemlig også, at V12-motoren “måske slet ikke har en fremtid”.

Reklame:


LÆS OGSÅ: “81 Toyota Corona gemmer på 1JZ-motor med 700 hk

Det skyldes primært, at V12`eren koster meget mere at udvikle på, så de kan leve op til stadigt strengere emissionskrav. Desuden sælger BMW i dag ikke ret mange eksemplarer af modellerne med V12 – så som 750i.

Helt så slemt så det ikke til for V8-motoren. Men Klaus Froehlich har allerede svært ved at komme på argumenterne for at beholde de otte cylindre i modelprogrammet.

– Vi har allerede en sekscylindrede pluginhybrid, der er stærk nok – og kan levere moment nok – til at flå mange gearkasser i stykker.

Og det dårlige nyheder stopper ikke her. For diesel-rækkesekseren med fire turboer får heller ingen afløser. Motoren, der ganske enkelt, er for kompliceret i sin konstruktion udgår dermed helt af produktion og modelprogram.

 


Reklame: