Annonce:

Ny AI-fotofælde blitzer 100 bilister om dagen

Det var godt nok kun et forsøg. Alligevel lykkedes det en fotofælde med kunstig intelligens at blitze 300 bilister på tre dage.

Kameraer – også dem i trafikken – og måske især dem i trafikken – bliver mere og mere intelligente.

Det understreger et forsøg med fotofælder udstyret med kunstig intelligens i England. På bare tre dage lykkedes det den automatiske trafikkontrol at fange 300 bilister for at blæse på loven bag rattet.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver BBC.

Teknologien blev lanceret af den australske teknologivirksomhed Acusensus i 2018. Men det var først i august sidste år, at det britiske politi besluttede sig for at prøve teknikken af.

LÆS OGSÅ: Droppede 20.000 elbiler – vil af med endnu flere

På tre dage blitzede kameraerne bilister, der lavede alt andet end at køre bil. Systemet er allerede i brug i USA, Spanien, Holland, Belgien, Sydafrika, Indien og Australien. Og ifølge Acusensus reduceres ulykkerne i de områder, som deres kameraer overvåger, med 22 procent.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

– Distraherede bilister er et universelt problem. Distraherede bilister er involveret i hver fjerde trafikulykke.

– Samtidig kan ni procent af alle trafikdræb tilskrives den type bilist, der lader sig distrahere af en mobiltelefon, siger Acusensus grundlægger og administrerende direktør Alex Jannink.

Herhjemme gearer politiet også op i jagten på bilister. Yderligere 246 nummerplade-scannere tages nemlig i brug i løbet af i år.

En form for automatisk trafikkontrol, der første gang blev taget i brug i Danmark i 2016. Dengang begyndte man med 24 stationære kameraer og 48 særligt udstyrede politibiler.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Rigspolitiet forventer, at de ekstra kameraer, der også skal på politibilerne, er monteret i løbet af i år. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler