Bizart! Her er en “911” hotrod udstyret med 6,75-liters V8

Alt er vendt om. Men okay, det er ingen ægte Porsche 911, vi her har med at gøre.

Det ligner bare. Ovenikøbet til forveksling. Altså på afstand. For kommer du først tæt på, er det tydeligt. Alt er langt fra som det skal være på en Porsche 911.


For det første – og for at påpege det mest åbenlyse – er motoren ikke længere bagi. I stedte er den flyttet helt om foran. Og nu, vi er ved det, er det heller ikke en sekscylindrede boksermotor mere.


Mellem forhjulene ligger en 6,75-liters V8’er med turbo fra Bentley og yder slagvolumen taget i betragtning beskedne 300 hestekræfter.

Den motor gik først på pension sidste år – efter 61 år i produktion.

Manden bag projektet hedder Alexandre Danton, han er englænder, og udgangspunktet er en Porsche 911T fra 1971.

Og selvom meget kan lade sig gøre i England, så er der faktisk ikke nummerplader på ‘Porschen’. Den rå oplevelse kan du dog roligt regne med. Her er ikke skyggen af komfort. Der er ikke meget mere end rat, pedaler og ultra-spartanske skålsæder at se.

Til gengæld er bilen både udstyret med bur, højdejusterbar gevindundervogn og ikke mindst fritliggende hjul.Uden sidstnævnte ville det i vores bog heller ikke være en hot rod.

Men er du til den slags, kan hele herligheden faktisk blive din. Hos Bonhams, der har bilen til salg, vurderer man, at den skal koste et sted mellem 5.000 og 10.000 dollars. Altså mellem 43.000 og 87.000 danske kroner.Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk