Bilist dræbt i tragisk Nürburgring-ulykke

En bilist i en Mazda MX-5 omkom mandag i denne uge i en ulykke på Nürburgring

En bilist døde, da hans Mazda MX-5 i mandsdags kolliderede med et fejeblad på Nürburgringens Nordsløjfe.

Mandag mistede en bilist livet på Nürburgringens Nordschleife – på dansk Nordsløjfen. Her kolliderede han med et fejeblad under en Touristenfahrten-dag, hvor banen er åben for offentligheden.

Fejebladet var blevet sendt af sted for at hente en nødstedt Porsche 911 GT3.

Porschen var stoppet nær Bergwerk-svinget, fordi den røg og havde smidt kølervæske ud på asfalten. Efterfølgende havde bilister på banen svært ved at finde grebet i asfalten, der var vådt af kølervæsken.LÆS OGSÅ: Sabine Schmitz har fået sit sving på Nürburgring 

Og det er, da fejebladet når frem til stedet, at bilisten i MX-5’eren desværre mister kontrollen. Ifølge vidner på stedet var sammenstødet så kraftigt, at Mazda’en øjeblikket brød i brand.

Var ‘uigenkendelig’ 
Mazda’en udbrændte totalt. Et vidne fortæller, at bilen efterfølgende var ‘uigenkendelig’. I alt var ti biler involveret i uheldet, og heraf kom syv bilister til skade – fem meget alvorligt.

Banen blev umiddelbart efter ulykken lukket resten af dagen. Efterfølgende har en instruktør kritiseret, at der ikke var nok flagposter på banen.

– Der var ikke mange flag-marshals til stede den dag. Det burde der have været, sagde han til det tyske medie RT.

Et synspunkt den kendte Nurburgring-vlogger Misha Charoudin senere gentog i en video, som blev offentliggjort onsdag i denne uge.

Charoudin fortæller samtidig, at en øget bemanding på banen vil koste penge, men at han går ind for prisstigninger til Touristenfahrten-dage, hvis det betyder, at det bliver mere sikkert at køre på banen.

Det skulle eftersigende være en erfaren Nürburgring-chauffør, som har mistet livet.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk